BLOGI

22.7.2021

Caravan-harrastaja jo useamman vuosikymmenen ajan - Hannu Vuorma

Hannu Vuorma on eläkkeellä oleva caravan-harrastaja, jolta kokemusta lajin parista löytyy jo yli 40 vuoden ajalta. Monenlaisia reissuja on tullut tehtyä ja monia paikkoja nähtyä: erityisesti Pohjoismaat ovat tulleet Hannulle tutuksi. Lue jutustamme, millaisia reissuja Hannu tykkää tehdä, kuinka Hannu päätyi valitsemaan nykyisen retkeilyauton ja millaista on työskentely ProCaravanilla eläkepäivien ohessa.

Hannu Vuorma on caravan-harrastaja jo pidemmän ajan takaa. Hannun ensimmäinen kosketus rakkaaseen harrastukseen tapahtui jo yli 40-vuotta sitten, jolloin Hannu hankki ensimmäisen matkailuvaununsa. Sen jälkeen Hannulla on ollut useampia vaunuja ja niillä kierrettiin reissuilla muun muassa Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Näistä reissuista on jäänyt lukemattomia muistoja ja tarinoita, joita mielellään kertoilee esimerkiksi kahvikupposen ääressä. Kysyttäessä Hannulta, mikä caravan-harrastuksessa on parasta ei vastausta tarvitse kauan miettiä. “Se on se liikkumisen vapaus, voit pysähtyä mihin vaan eikä tarvitse alkaa varaamaan yöpaikkaa. Sopivan nättiä maisemaa ja siihen vaan.” Vuodesta 2020 käytössä on ollut ensimmäinen retkeilyauto, jolla eläkepäivien reissuja on ollut mukava jatkaa. Mies viihtyykin uuden autonsa ratissa ja uuteen reissuun startataan aina kun sopiva tilanne aukeaa.

Ensimmäisen vaunun hankinnasta tähän päivään ovat reissut muuttuneet. Aikaisemmin matkattiin yhdessä lasten kanssa ja nyt viimeisen vuosikymmenen aikana matkat ovat vaihtuneet vierailuiksi heidän perheidensä luona. Näitä reissuja on tehty ympäri Suomen ja aina Norjaan saakka, jossa Hannun poika asuu perheineen. “Norjassa onkin tullut käytyä viimeisen kymmenen vuoden ajan melkein joka kesä”, Hannu toteaa. Norjan reissuilla mieluisaa tekemistä ovat lisäksi olleet marjastus ja kalastus. Eri puolille Suomea tehdyt reissut ovat kuljettaneet Hannua esimerkiksi pohjoiseen ja Keski-Suomeen muun muassa metsästyksen merkeissä. Näitä reissuja on tehty poikien, poikien kavereiden ja vävypojan kanssa ja ne ovat tuoneet paljon iloa ja mukavia muistoja.

Hannulle caravan-harrastus onkin toiminut erinomaisena yhdistävänä tekijänä myös muille harrastuksille. Mihin ikinä reissut suuntautuvatkin, harrastusvälineet kulkevat Hannulla näppärästi mukana. Monipuolisena luonnossa liikkujana talven reissuilla mukana kulkevat murtomaasukset ja kesällä uusimpana hankintana kalastus- ja retkeilyvarusteiden lisäksi sähköpyörä. Sähköpyörällä Hannu on käynyt ajamassa monipuolisesti erilaisia maastoja aina vauhdikkaista alamäkireiteistä tasaisempiin pitkospuihin. Luonnossa liikkuminen on jo pitkään ollut Hannulle keskeisimpiä tapoja rentoutua ja se on toiminut erinomaisena vastapainona arjen pakertamiselle.

Nykyiseen retkeilyautoon Hannu päätyi tarkan harkinnan tuloksena.  Retkeilyauton vaatimuksiksi muodostuivat talvikäyttö, pitkittäisvuode, riittävän tehokas lämmitin ja tarpeeksi tilava tavaratila. Talvikäyttöä autolle Hannulla tulee esimerkiksi hiihtoreissujen yhteydessä ja siksi autosta täytyi löytyä ominaisuudet, joilla reissaaminen on mahdollista Suomessa ja Pohjoismaissa ympäri vuoden. Tavaratilaa taas tarvittiin muun muassa erilaisten harrastusvälineiden kuljettamiseen. Monipuolisesti harrastavalla miehellä harrastusvälineet kulkevatkin näppärästi mukana retkeilyautossa. Takaseinään asennettu pyöräteline, joka ei estä ovien avaamista on myös mieluinen lisäys - kesän reissuilla sähköpyörä on ihan ykkösjuttuja, Hannu toteaa. Lopulta autoksi valikoitui Weinsbergin CaraBus 630 ME -retkeilyauto, kun kauppias Ari Niskanen oli esitellyt Hannulle merkin ja mallin hienoudet. Sen jälkeen valinta oli helppo tehdä. Kätevän kokoinen retkeilyauto soveltuu tarvittaessa myös arkiajoon, Hannu kuvailee.

💡Weinsberg on yksi suosituimmista retkeilyautojen valmistajista. Saksalaisen valmistajan vahvuuksiin kuuluu muun muassa yli 50-vuoden kokemus matkailuajoneuvojen valmistuksesta. Hinta-laatusuhteeltaan Weinsbergin retkeilyautot ovat markkinoiden parhaimpia ja niissä yhdistyvät viimeistelty työnjälki ja edistyksellinen rakennustapa.


Työskentelystään ProCaravanilla Hannu toteaa, että asiat ovat sujuneet mahtavasti ja työskentely on ollut mukavaa. “Täällä ProCaravanilla on töissä ihan mahtavaa porukkaa sekä Nummelan, että Ylivieskan päässä ja yhteistyö työntekijöiden välillä toimii erinomaisesti.” Toiseksi Hannu nostaa esille, että hän on ProCaravanin “sekätyömiehenä” päässyt tekemään monenlaista talon sisällä. Hannu onkin toiminut ProCaravanilla niin myynnin kuin huollonkin puolella ja vastannut esimerkiksi ajoneuvokuljetuksien toteuttamisesta. Kaikkien työkavereiden kesken Hannu on äärimmäisen pidetty henkilö, jota muut työntekijät kuvailevat työntekijäksi, joka tarttuu innolla työhön ja hoitaa kaikki hommat sovitusti. Muiden huomioonottaminen ja ystävällisyys ovat lisäksi osa Hannun persoonaa ja Hannulla onkin aina pieni virne kasvoilla. 


Kerro mielipiteesi artikkelista: