Rahoituskorko alkaen 0%

Lue lisää
  1. Etusivu
  2. Blogit
  3. Ajankohtaista
  4. Golfaajan paras matkakumppani: retkeilyauto

Golfaajan paras matkakumppani: retkeilyauto

28.7.2022

Ladataan...

Golfin harrastajalle retkeilyauto on loistava valinta: Monen tunnin golfkierroksen ja kävelyn jälkeen pääset virkistäytymään golfklubien saunatiloissa, levähtämään retkeilyautoon ja syömään itsetehtyä ruokaa, markiisin alla.

Kuullaksemme aidoista kokemuksista, jututimme Veikka Hännikäistä. Veikka on intohimoinen retkeilijä, joka päätti yhdistää kaksi hänelle tärkeää harrastusta: golfauksen ja riippumattoman reissailun.

Retkeilyautolla kohti golfkenttää: Näin pääset alkuun!

Veikan viimeisin kiertomatka kesti viikon verran ja se tehtiin Suomen halki kavereitten kanssa. Reitti ajettiin kuvassa näkyvällä Weinsberg 600K -retkeilyautolla.

Katso täältä lisää Weinsbergin retkeilyautoja!

– Ennen reissuun lähtöä varmistimme, että retkeilyautossa oli tarpeeksi tavaratilaa kolmelle golfarille. Mukaan lomalle täytyi nimittäin mahtua meidän kaikkien golfbägit ja muut varusteet.

Matkustajien määrä vaikuttaa retkeilyauton valintaan. Mieti siis etukäteen, oletko lähdössä golfkentälle yksin, perheen kesken tai isommalla porukalla.

– Huomasimme hyvin nopeasti, että korkea korimalli helpotti tavaroiden siirtelyä auton sisälle ja ulos. Tämä seikka on hyvä muistaa, koska golfbägit ovat isoja ja painavia. Älä myöskään unohda, että kerrossängyt vievät jonkin verran tilaa takatallista, koska auton takaosa on varattu nukkumiseen.

Miksi valita retkeilyauto

Näitä kriteerejä ajatellen, retkeilyauto on Veikan mielestä paras vaihtoehto golfin harrastajalle.

– Golfkentillä on usein ahtaammat parkkipaikat kuin puskaparkissa. Koska retkeilyauto on pakettiauton kokoinen, sillä pääsee näppärästi joka paikkaan. Veikka oli erityisen tyytyväinen ajamaansa retkeilyautoon.

– Käytössämme oleva Weinsberg 600K -retkeilyauto oli tehokas ja hyvin tyylikäs! Pidin erityisesti siitä, että saimme tilat valoisanakin kesäyönä mukavasti pimeäksi. Retkeilyauto pysyi sitä paitsi viileänä kuumassa säässä. Autossa oli myös tilava suihkun ja wc:n yhdistelmä, sekä iso keittiö, jossa toimivat säilytystilat.

Retkeilyautoa valitessa ota nämä asiat huomioon

Yhtä parasta retkeilyauton merkkiä ja mallia golffarille ei tietenkään ole. Valinta riippuu siitä, kuka tykkää mistäkin ja mitä mieltymyksiä kullakin on. Veikan mukaan löytyy kuitenkin viisi asiaa, joihin kannattaa golfkentälle lähtiessä kiinnittää huomiota:

1. Retkeilyauton tulee kestää kylmyyden lisäksi myös kuumia kesäpäiviä. Auto viilenee parhaiten ilmastointilaitteella. Pelkkä ikkunoiden ja ovien avaaminen ei välttämättä riitä.

2. Kevään ja syksyn koleilla keleillä lattialämmitys takaa mukavat olotilat sisällä. Myös kesän sateisilla päivillä lattialämmitys pitää jalat lämpimänä.

3. Valitse retkeilyauto, jossa on tilava keittiö, jotta ruoanlaitto onnistuu. Itsetehdyistä eväistä iloitset taatusti myös golfkentällä.

4. Helposti laskettava markiisi, joka mahdollistaa ulkona syömisen, lisää viihtyvyyttä.

5. Varmista, että käyttövesi lämpenee ilman verkkovirtaa, sillä golfkierroksen jälkeen haluat taatusti peseytyä.

Golffarin oma muistilista

Koska golfvälineet vievät tilaa, muista pakatessasi ottaa mukaan vain sellaiset lisävarusteet, joita tarvitset. Poimi tästä Veikan vinkit matkaan:

1. Ota tarpeeksi vesipulloja mukaan. Voit täyttää ne retkeilyautossa ja säilyttää ne jääkaapissa ennen golfkentälle lähtöä.

2. Suomen kesä vaatii hyttysmyrkkyä ja aurinkorasvaa.

3. Kyypakkaus on hyvä olla varmuuden vuoksi, kuten myös särkylääkkeitä.

4. Iso golfsateenvarjo, jota voit käyttää esimerkiksi retkeilyautoa lastatessa.

5. Ämpäri on fiksu ottaa mukaan, kuten myös rätti ja harja. Näillä pääset pesemään retkeilyautosi kevyesti ulkopuolelta. Myös golfmailat saat pyyhkäistyä puhtaaksi.

6. Minigrip -pusseilla ja tuorekelmulla saat eväsleipäsi säilytettyä tuoreena pidempään.

Suomen parhaat golf-kohteet

Suomessa golfkenttiä on yli 180. Veikan oma suosikki on 36-reikäinen Lakeside Golf -golfkeskus Pirkanmaalla, pienen matkan päässä Tampereelta.

– Siellä on todella ammattitaitoinen henkilökunta. He antoivat meille luvan yöpyä paikan päällä. Pyytäessä siellä sai jopa sähköä ja pääsi käyttämään wc-tiloja.
Ennen ajoon lähtöä, kannattaa reitti aina suunnitella tarkkaan. Matkan sujuvuutta helpottaa nimittäin, kun tietää, missä majoittautuminen on sallittua ja missä ei.

Puskaparkkien löytämiseen, Veikka suosittelee sovelluksien, kuten Park 4 Night käyttöä, tai Google-hakua.

– Suomessa löytyy todella paljon matkailu- ja leirintäalueita, joissa saat ladattua akkuja, tyhjennettyä harmaavedet ja vaikka mitä muuta.

Löydä sinäkin retkeilyautosta laadukas matkakumppani! Myyntiasiantuntijamme auttavat mielellään onnistuneen valinnan tekemisessä.

Blogiartikkelit

Tärkeitä linkkejä / sivukartta


Toimipisteet


ProCaravan © 2024 Kaikki oikeudet pidätetään