BLOGI

17.6.2022

Minne suunnata juhannuksena? Vinkit juhannuksen viettoon

Onko juhannuksen suunnitelmat jo valmiina vai kaipaatko vinkkejä missä keskikesän juhlaa kannattaisi tänä vuonna viettää? Kiinnostaisiko osallistua juhannushiihtoihin tai nauttia taianomaisesta juhannuksesta Muumiperheen kanssa? Listasimme mielenkiintoisia paikkoja ja tapahtumia ympäri Suomen. Tutustu vinkkeihin ja vietä unohtumaton juhannus!

Helsinki

Vietä ikimuistoinen kaupunkijuhannus Helsingissä. Kaupunki hiljenee, kun useat asukkaat lähtevät juhannuksen viettoon maakuntiin. Voit siis nauttia Helsingin kiireettömästä tunnelmasta kiertelemällä kahviloissa, istuskelemassa Tuomiokirkon portailla ja tekemällä pidempiä kävelylenkkejä Mustikkamaalla tai Lammassaaressa. Voit myös hypätä kauppatorilta Suomenlinnan lauttaan ja nauttia juhannuksesta eväsretkellä saaren kauniissa ja historiallisissa maisemissa.

Missä leiriytyä?

Lerintäalue, Rastila Camping. Pääset halutessasi liikkumaan helposti metrolla Helsingin keskustaan. 

Tapahtumia

Seurasaaren juhannusvalkeat järjestetään taas kahden vuoden tauon jälkeen. Kyseessä on koko perheen tapahtuma, jossa on tekemistä ja viihdettä koko perheelle. Perheen pienimmät voivat nauttia esimerkiksi Koirien Karjala -musiikkiesityksestä ja taikapolusta. Aikuisille tarjolla muun muassa juhannustanssit sekä kärrysauna. 

 Kuva: ProCaravan

Raasepori

Vain reilun tunnin päässä Helsingistä ja Turusta sijaitseva Raasepori on mielenkiintoinen matkakohde. Raaseporin kaupunki syntyi vuonna 2009, kun Tammisaari, Karjaa ja Pohja yhdistyivät. Alueella on mitä upeampia historiallisia kohteita, kuten Raaseporin linna, Mustion linna, Fiskarsin ruukki sekä Tammisaaren idyllinen vanhakaupunki. Vietä juhannus tutustumalla Raaseporin nähtävyyksiin.

Missä leiriytyä?

Leirintäalue, Tammisaari Camping. Upea sijainti meren rannalla, kauniin luonnonpuiston vieressä, 2 kilometrin päässä Tammisaaren keskustasta.

Tapahtumia

Raaseporin linnan juhannusjuhla 24.6.2022. Kotiseutuyhdistyksen järjestämä juhla on avoin ja ilmainen kaikille. Livemusiikkia, juhannuslipun salkoon nosto, rodeohärkä sekä makkaranpaistoa. 

Kuva: Pixabay, Reijo Telaranta

 

Turku & Naantali

Ihastuttava Turku on yksi Suomen suosituimmista kesäkaupungeista. Miltä kuulostaisi viettää juhannusta piknikillä Aurajoen rannalla? Tai ehkä voisit lähteä kiertämään matkailuajoneuvolla saariston rengastietä ja kokea saariston ainutlaatuisen juhannuksen.

Jos päätät suunnata saaristoon, kannattaa poiketa Houtskarissa, jonka kylissä näkyvät saaren juhannusperinteet. Jokaisella kylällä on oma juhannussalko ja kylät kilpailevat siitä, kenen juhannussalko on hienoimmin koristeltu. Salko pystytetään ja koristellaan juhannusaattona koko kylän voimin. 

Missä leiriytyä?

Leirintäalueita on Turun lähialueilla useita. Muun muassa Turussa Ruissalo Camping, Naantalissa Naantali Camping. Paraisissa Solliden Camping.

Tapahtumia

Muumimaailman juhannus Muumit ja juhannuksen taikaa järjestetään 24.-25.6.2022. Koko perheen juhannustapahtumassa voit viettää taianomaista juhannusta yhdessä Muumiperheen kanssa. 

Kultarannan puutarhan opastettuja kierroksia järjestetään myös juhannuksena. Varaa liput etukäteen ja pääset tutustumaan Suomen merkittävämpään puutarhaan. Kaunis muotopuutarha on yksi Naantalin päänähtävyyksistä, joka ihastuttaa vierailijoita kukkaloistollaan, suihkulähteillään ja kauniilla paviljongeillaan vuodesta toiseen.

Kuva: Moomin Characters™ Theme park created by Dennis Livson

Vaasa

Pohjanlahden rannikolla sijaitseva Vaasa on tunnettu yliopistokaupunki, mutta tiesitkö, että siellä sijaitsee Suomen ainoa luonnonperintökohde Unescon maailmanperintölistalla? Kyseessä on Merenkurkun saaristo, joka yhdessä Ruotsin Korkean Rannikon kanssa muodostaa rajat ylittävän geologisen maailmanperintökohteen. Alueilla on nähtävillä jääkauden jäljet sekä edelleen jatkuva maankohoaminen.

Aja saaristoon Suomen pisintä siltaa Raippaluodon siltaa pitkin ja nauti juhannus ainutlaatuisessa saaristolaistunnelmassa. Tutustu kalastajakyliin, kävele pitkin luontopolkuja ja hengitä raikasta meri-ilmaa. 

 Kuva: Pixabay

Punkaharju

Aja Vuosisadan tieksi valittua Punkaharjun harjutietä ja ihastele tieltä avautuvia upeita maisemia ja ympäröivän luonnon kauneutta. Punkaharju on tunnettu kansallismaisemastaan eikä suotta, harjumaisema on ainutlaatuinen - molemminpuolin harjua avautuvat näkymät Saimaalle, jossa saarijonot jatkuvat horisonttiin saakka. 

Missä leiriytyä?

Leirintäalue Punkaharju Resort, Upea sijainti Saimaan rannalla.

Tapahtumia

Hotelli Punkaharjun juhannus 24.6.2022, Nauti ensin kolmen ruokalajin illallinen upeassa hotellimiljöössä ja sen jälkeen siirry kuuntelemaan juhannuskonserttia. 

Kuva: ProCaravan

Hailuoto

Perämerelle sijaitseva Hailuoto on yksi Suomen suurimmista saarista, jonka maisemat ja luonto mykistävät kauneudellaan. Jos rakastat merta ja saaristoa, suuntaa juhannukseksi Oulunsaloon ja sieltä Hailuotoon vievälle lautalle, joka liikennöi yleensä tunnin välein.

Vietä juhannus kävelemällä saaren hiekkarantoja pitkin, uimalla meressä, tutustamalla pieniin kalastajakyliin ja Hailuodon nähtävyyksiin, kuten Marjaniemen majakkaan.


Missä leiriytyä?

Matkaparkki Hailuodon Majakkapiha ja Ailasto.

Kuva: ProCaravan 

Kilpisjärvi

Jos kaipaat luonnonrauhaa ja aktiviteetteja, mikä voisikaan olla taianomaisempi paikka viettää keskikesän juhlaa kuin Kilpisjärvi? Silmänkantamattomiin jatkuva erämaa, tunturimaisemat ja keskiyön auringon kultaisen pehmeä valo mykistävät kauneudellaan.

Tapahtumia

Kilpisjärvellä järjestetään jo 77. kerran Kilpisjärven liikuntajuhannus, jonka legendaariset juhannushiihdot on järjestetty katkeamattomana perinteenä vuodesta 1946 alkaen. Ohjelmassa on Saanan vuorijuoksua, juhannushiihto Saanatunturilla, suunnistusta. Tapahtuma päättyy sunnuntaina Saanantunturin valloitukseen.

 Kuva: Pixabay

Tutustu myös: Retkeilyautot, asuntovaunut sekä matkailuautot!


Kerro mielipiteesi artikkelista:

Oletko myymässä asuntoautoasi? Me ostamme sen!

Pyydä tarjous ja otamme sinuun yhteyttä vuorokauden sisällä 👍

Lähetä tarjouspyyntö
Sulje