Rahoituskorko alkaen 0%

Lue lisää
  1. Etusivu
  2. Blogit
  3. Ajankohtaista
  4. Lumoava luonto - ruskaretki Kainuussa

Lumoava luonto - ruskaretki Kainuussa

23.9.2022

Ladataan...

Luonto tarjoaa nyt parastaan ruskan muodossa ja väripaletti on kauniin harmoninen vihreän, oranssin, keltaisen ja ruskean sävyineen. Se jos jokin houkuttelee nyt tekemään kotimaassa viikonloppuretkiä lähelle tai kauemmas. Matkanteko sujuu matkailu- tai retkeilyautolla leppoisasti vielä kun tiet ja kelit ovat mitä parhaimmat ajaa.

Teksti: Laura Nevalainen
Kuvat: Antti ja Laura Nevalainen

Meidän matkamme suuntasi tällä kertaa Kainuuseen, jossa odottivat upeat ruskan värittämät maisemat, Kainuun korvet ja jylhät metsät.

Matkailuautossa parasta on se, että sillä pääsee vaivatta paikkoihin, johon on ajokelpoinen tie perille. Niin nytkin, suuntasimme Vuokatinvaaralle, jonne asfaltoitua tietä pitkin meidän kanssa yhtä matkaa kiihdytti vauhtiaan useampi hiihtäjä rullasuksillaan.

Autona alla oli uudehko Knaus, jossa mukavuuksia riitti yllinkyllin. Matkailuauton koko on tullut usein positiivisesti vastaan, sillä aina ei parkkipaikoilla ja puskaparkeissa ole paljon tilaa vaunuyhdistelmälle. Tälläkin reissulla kiemurteleva pikkutie vei meidät kauniin kirkasvetisen lammen rannalle, jonka kääntöpaikalla auton sai pyöräytettyä vaivattomasti takaisin tulosuuntaan.

Reissukumppanina meillä oli pieni vauva, joten oli tärkeää että lämpötila sisätiloissa olisi mahdollisimman tasainen ja sopivan lämpöinen. Matkailuauton lämpötila pysyy mukavan tasaisena ja autosta löytyi myös lattialämmitys, joka piti lattian miellyttävänä paljaiden jalkojen alla. Kahdelle aikuiselle ja vauvalle järjestyksen pitäminen autossa retkellä on helppoa, sillä säilytystilaa on runsaasti ja vaikka syksyn reissulle pakattiin mukaan vaatekertoja merinovillasta aina coretexiin, ei säilytystila loppunut kesken.

Yövyimme Vuokatin rinteiden juurella SF Kattivankkurissa, jonka tunnelmallinen kota ja hyvät saunat saavat meiltä pisteitä. Saunomisen lomassa pulahdus kylmässä lammessa virkisti.

Koska syksyn viileys vie ulkona mieluummin retkille ja liikkumaan retkituolissa istuskelun sijaan, ei meidän mukana ollut nyt ulkokalusteita ollenkaan. Parhaimman kahvihetken koimmekin kaatuneen kelohongan toimiessa pöytänä kun istahdimme pehmeälle rinteelle ihailemaan kainuun maisemaa. Selkeä ilta tarjosi meille maalauksellisen näkymän 20-30 kilometrien päähän, jossa siinsi Vaalan edustan saaristoa, Manamansalo ja Kajaanin kaupungin liepeiltä nousevat savuhattarat.



Olimme ajaneet Vuokatista lyhyen matkan Paltamon puolelle Kivesvaaralle, jossa vietimme alkuillan helppokulkuisella ja esteettömällä reitillä kävellen. Vaikka syksy oli jo pitkällä, löytyi metsästä vielä paikoitellen paljon mustikkaa, joita napsimmekin suihin tyytyväisinä.

Upea auringonlasku värjäsi taivaanrannan punertavin sävyin ja palattuamme takaisin autolle illan pimetessä, läheisen kodan nuotion loimussa maistui vielä nokipannukahvi.

Matkamme jatkui Paltamosta vielä yöksi Muhokselle tuttavien pihapiiriin, josta seuraavana päivänä lyhyen ajon päätteeksi saavuimme Ouluun ja lyhyen kaupunkikierroksen päätteeksi suuntasimme kotimatkalle hyvin levänneinä.

Matkailuautoilu on ehdottomasti kokemuksen arvoinen, sillä kotimaassa on syksyisin helppoa, turvallista ja vaivatonta matkustaa.

Blogiartikkelit

Tärkeitä linkkejä / sivukartta


Toimipisteet


ProCaravan © 2024 Kaikki oikeudet pidätetään