Rahoituskorko alkaen 0%

Lue lisää
  1. Etusivu
  2. Blogit
  3. Ajankohtaista
  4. Markiisi on lisävarusteiden parhaimmistoa - Näin onnistut sen valinnassa

Markiisi on lisävarusteiden parhaimmistoa - Näin onnistut sen valinnassa

23.6.2021

Ladataan...

Asuntoautojen ja asuntovaunujen markiisit ovat suosittu lisävaruste, eivätkä suotta. Varsinkin leiriytyessä paikoilleen pidemmäksi aikaa, on markiisi oiva suoja auringonpaistetta ja pientä sadetta vastaan. Sen alla on viihtyisää viettää aikaa, sillä se ei peitä näköalaa eikä asuntoauton tai asuntovaunun markiisin pystyttämiseen kulu kohtuuttomasti aikaa pienen opettelun jälkeen. Millaisia markiiseja on olemassa ja millainen pitäisi valita? Millainen matkailuauton markiisi sopii juuri minun autooni ja millaisia lisävarusteita markiiseihin on saatavilla? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen, kun luet pidemmälle. Koppaa siis vinkit markiisin valintaan ja tutustu mallistoomme!

💡 Tämä opas keskittyy kotelomarkiisien valinnassa ja asentamisessa huomioon otettaviin tekijöihin. Pussimarkiisit ovat telttakiskoon asennettavia markiiseja, joiden asentamiseen ei vaadita porauksia tai kiinnityksiä.

 

Heti ensimmäiseksi on otettava huomioon ajoneuvon pituus sekä varmistaa, että asuntovaunun tai asuntoauton markiisin asennukseen tarvittavaa tilaa on riittävästi. Koska markiiseja on saatavilla useassa eri koossa, kannattaa pohtia minkä pituisen haluaa juuri omaan matkailuautoon sekä miettiä sen sijoittamista. Kiinnitys tapahtuu joko kattoon tai seinään ja menetelmän sopivuus riippuu seuraavista tekijöistä:

  • ➡️ Tilasta joka jää ajoneuvon ovien ja ikkunoiden yläpuolelle
  • ➡️ Ajoneuvon muodosta seinän ja katon reunakohdassa
  • ➡️ Saatavissa olevista kiinnikkeistä, jotka sopivat ajoneuvoosi

Hyvänä nyrkkisääntönä on, että kaarevat reunat sopivat kattokiinnitykseen, kun taas suorakulmainen reuna ja riittävä tila oven ja ikkunoiden yläpuolella mahdollistaa seinäkiinnityksen. Kiinnitys tulee tehdä sopivilla kiinnikkeillä, jotta kiinnityksestä saadaan luja ja luotettava. Suosittelemme kuitenkin matkailuauton ja asuntovaunun markiisin asentamista ammattilaisilla. 

Asuntoautojen ja asuntovaunujen markiiseja on sekä moottoroituja ja manuaalisia. Moottoroidun markiisin ehdoton hyöty manuaaliseen nähden on sen nopeus ja helppokäyttöisyys: markiisi avautuu ja sulkeutuu kaukosäädintä käyttäen. Tämä hyöty korostuu erityisesti, jos lyhyen ajan sisällä on tarve vaihtaa paikkaa useasti tai jos myrsky ja kova tuuli pääsevät yllättämään. Manuaalisen markiisin pystytykseen taas on varattava hieman enemmän aikaa, mutta se ei vastaavasti tarvitse virtaa, toisin kuin moottoroitu markiisi. 

Asuntovaunuihin ja matkailuautoihin on valittavissa sekä tukijalallisia, että tukijalattomia markiiseja. Huomionarvoista on, että ilman tukijalkoja olevia markiiseja on saatavilla vain sähkökäyttöisinä malleina. Tukijalallisia malleja taas on sekä sähkömoottorilla toimivia, että käsikäyttöisesti avattavina malleina. Tukijalallisen markiisin etuna on, että se on tukevampi tuulisella säällä, mutta avaaminen on hitaampaa ja haastavaa tehdä yksin. Ilman tukijalkoja oleva markiisi vaatii sen, että matkailuajoneuvon rakenteen on kyettävä kannattelemaan markiisin paino, sillä ilman tukijalkoja markiisi ikään kuin “roikkuu” ilmassa. Se on myös alttiimpi tuulelle, mutta avaaminen (ja sulkeminen) on huomattavasti nopeampaa ja onnistuu yksinkin. 

Tämän päivän markiisit valmistetaan siten, että ne sopivat ilmeeltään nykyaikaisten matkailuautojen ja asuntovaunujen muotoiluun. Saatavilla on useita eri värivaihtoehtoja niin matkailuauton ja asuntovaunun markiisin kotelolle kuin kankaallekin. Näin ollen löydät varmasti sopivan markiisin täydentämään juuri sinun ajoneuvoasi. Markiisien kankaat ovat useimmiten joko kestävää PVC -kangasta, vinyylikangasta tai akryylikangasta. Kankaissa on lisäksi useita kerroksia sekä pinnoite, jolloin ne säilyttävät värinsä ja vedenkestävyytensä pitkään sääolosuhteista huolimatta. Kankaita on myös mahdollista pestä, riippuen kankaan materiaalista joko vedellä tai saippualla. Markiisien tukijalat on myös valmistettu laadukkaasta metallista, joka kestää käyttöä ja lisää käytön turvallisuutta.  

💡  Huomioi, että kovalla tuulella on suositeltavaa kelata markiisi sisään, jotta vältytään tilanteita, joissa tuuli tempaisee markiisin mukaansa aiheuttaen vahinkoa.

Muista asuntovaunun ja asuntoautoauton markiisien lisävarusteet! Markiiseihin on saatavilla runsaasti erilaisia lisävarusteita, kuten sivuseiniä, jolloin markiisin ympärille voidaan rakentaa suojaisa etuteltan kaltainen kokonaisuus. Myrskyhihnasarjat taas estävät markiisia tempautumasta tuulen mukaan. ProCaravanin mallistosta löydät sekä markiisit että lisävarusteet laadukkailta valmistajilta. Tutustu valikoimaamme tästä.

Jäitkö kaipaamaan apua matkailuauton tai asuntovaunun markiisin valinnassa? Ei huolta. 😎 Ota meihin yhteyttä ja kerro ajoneuvosi koko ja tyyppi, niin ehdotamme juuri sinulle sopivaa markiisia.

Ps. Joko olet lukenut vinkkimme ilmastointilaitteiden valintaan? Pääset lukemaan artikkelin tästä linkistä.

Blogiartikkelit

Tärkeitä linkkejä / sivukartta


Toimipisteet


ProCaravan © 2024 Kaikki oikeudet pidätetään