BLOGI

28.5.2021

Matkakohteena Rauman Poroholma

Tervtulo ja ol niingon gotonas

Teksti ja kuvat: Anu Kiiveri-Sahila

Instagram: @anu.kiiveri

Jos mielii parhaille paikoille karavaanialueella, kannattaa karavaanarin olla liikenteessä heti aamusta. Meillä on tapana pakata auto lähtökuntoon jo edellisenä iltana, jolloin pääsemme matkaan heti aamupalan syötyämme. Tälläkin kertaa starttaamme matkaan aikaisin. Useamman tunnin ajamisen jälkeen saavumme 37 000 asukkaan Raumalle. Perillä Poroholman karavaani alueella ei ole ruuhkaa ja sujahdamme koristeellisesta portista nopeasti sisään. Alueen isäntä esittelee meille pienellä menopelillään vapaita vaunupaikkoja. Hieman tuumittuamme parkkeeraamme lopulta mieleisellemme paraatipaikalle, aivan meren ääreen.

Hyvin hoidetulla ja hiljaisella alueella on mukava seurata matkailijoiden iltatoimia. Osa alueen asukkaista on liikkeellä perheen kesken ja toisilla on mukana myös lemmikkejä. Siellä täällä näkyy myös telttoja. Illalla lämpiää rantasauna eikä mereen voi olla pulahtamatta hiekkarannan kautta. Aivan matkailuautomme vieressä on kaunis puinen kesämaja ja päätämme syödä iltapalan romanttisen katoksen alla. Seuraavana päivänä hyppäämme pyörien selkään, sillä Poroholmasta on keskustaan ainoastaan 2 kilometriä. Pyörillä pääsee näppärästi Vanhan Rauman pienille kujille, joilla olisi varmaan paljon kerrottavaa, pohdin. Unescon maailmanperintökohteenakin tunnettu puutalo alue henkii vanhan ajan tunnelmaa: pienet putiikit, kahvilat ja ravintolat houkuttelevat viettämään mukulakivikaduilla pidemmänkin tovin. Kesäpäivän herkut eli jäätelöt nautimme Wanhan Rauman jäätelökaupassa. Herkullista, italialaista Minetti-jäätelöä tarjoileva pieni kauppa on muuten auki vuoden ympäri. Maha täynnä kylmää herkkua poljemme takaisin matkailuautomme luokse.

 

 

Illalla juhlistamme lomaamme kuohuvalla juomalla, jota siemailemme auringon laskiessa horisonttiin. Käymme ajoissa nukkumaan, sillä aamulla haluamme olla hereillä hyvissä ajoin. Ennen aamupalan valmistamista kipaisemme aamulenkille, mistä onkin tullut monessa kohteessa tapa. Aamuisin kaduilla saa juosta rauhassa, sillä ihmisiä ei ole vielä juurikaan liikkeellä. Lämmin sää ja auringon paiste jouduttavat lenkkiämme raumalaisilla kaduilla. Itse tykkään myös ihastella juoksun lomassa kauniita pihoja, sillä monet ovat satsanneet niihin paljon aikaansa. Lenkin päätteeksi nautimme kylmät juomat Poroholman Rantatalon aurinkotuoleissa. Sileän, valkoisen hiekan kahistessa lenkkareiden alla kävelemme takaisin matkailuautollemme pitkin rantaviivaa. Ennen tavaroiden pakkaamista nautimme vielä lounasta Captain’s Jack ravintolassa aidon purjelaivan kannella. Raikkaan merituulen puhallellessa ihastelemme vielä kertaalleen merimaisemaa. Poroholman puistomainen karavaanialue on erityinen paikka, jonne reissaamme mielellään vielä toisenkin kerran. Nyt on kuitenkin aika pakata kaikki tavarat tiukasti kaappeihin ja huristella takaisin kotiin.

 

 

Nämä kolme asiaa kulkevat aina mukana matkailuajoneuvossamme:

1. Polkupyörät ovat mitä mainioin tapa tutustua kohdekaupungin nähtävyyksiin. Niillä pääsee myös sellaisiin paikkoihin, mitkä ehkä autolla jäisivät näkemättä.

2. Lenkkikengät juoksua tai kävelyä varten. Reippailemalla saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla eli liikuntaa ja raitista ilmaa sekä hyvän läpileikkauksen kohdepaikan nähtävyyksistä.

3. Blenderi nopeita välipaloja varten.